Damak Kaşıntısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Damak Kaşıntısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Damak Kaşıntısı, bireyler üzerinde damakta başlayıp boğaza doğru ilerleyebilen bir semptomdan ibarettir ve genel olarak üst solunum yollarına bağlı bir durumdur ve bu üst solunum yolu sağlığa bağlı bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Kişilerin alerji duyabileceği bir madde tarafından bu durum gerçekleşmektedir ve nezle veya grip gibi diğer üst solunum yolları nedeniyle yine bu belirti yani damakta kaşıntı görülebilmektedir. Damakta kaşıntı nezle veya grip gibi hastalıkların belirtisi olarak da karşımıza çıkmaktadır ve damak kaşıntının oluştuğu sıranın ertesi günü buru üzerinde tıkanıklık gibi duygular oluşabilmektedir. Özellikle bahar aylarında polenlerin yaygın olduğu dönemlerde etrafa sıklıkla dolan polenlerin de damağa ulaşması sonucunda damakta kaşıntı oluşabilmektedir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Damak Kaşıntısı Evde Oluyorsa Bunun İçin Neler Yapılabilir?

Eğer damak kaşıntısı bireylerin evde oldukları zaman içerisinde gerçekleşmekte ise bu durumun nedeni alınan gıdalar olabilmektedir ve tüketilen besinlerin ardından ıhlamur veya adaçayı tüketimi bu durumu önleyebilecek bir etkendir. Uygulanacak bu işlem sayesinde alerjen partiküller damaktan uzaklaştırılmış olacaktır.

Damak Kaşıntısı Nasıl Tedavi Edilir?


Damak kaşıntısı aslında bir hastalık değildir bir semptomdur. Bu nedenle bu bir hastalık değil bir hastalığın belirtisidir. Damak kaşıntısını tedavi etmek için bu duruma neden olan şeyleri kontrol etmek gerekir ve bu yüzden damak kaşıntısının sebebine göre tedaviler farklılık gösterebilmektedir. Şayet damakta kaşıntı üst solunum yolu hastalıkları sonucu gelişmekte ise kişi üzerinde bulunan mevcut hastalığın iyileştirilmesi için “antigribal ilaçlar” ile tedavi edilebilmektedir. Fakat alerjiye bağlı damak kaşıntılarında hasta kaşıntıdan fazla bir şikayetçilik gösteriyor ise “antialerjik” tedavi uygulanabilmektedir. Alerjenden dolayı oluşan damak kaşıntıların ortadan kalkmaları için “kortizonlu spreyler” ve “antialerjik ilaçlar” kullanılmaktadır.