Horlama Hakkında Herşey
Horlama uyurken nefes alıp verme esnasında hava akımında basınç yükselmesine sebep olan bir durum söz konusu olduğunda burun ve geniz bölgesinden geçen hava küçük dili ve damağı titreştirir ve horlama meydana gelir.
Uyku apnesi ise uyurken kişinin solunumunun 10 sn kadar durması durumudur. Çok tehlikelidir. Tıkayıcı uyku apnesi anatomik bir bozukluktan kaynaklanabilir ve hasta uyku esnasında zaman zaman sıçrayarak boğulma hissi duyarak uyanır ve genelde ter içinde ve soluk soluğadır. Aynı anda kalbin ritm sayısı arttığından kişide çarptındı da söz konusu olmaktadır.
Geniz Eti ve Deviasyon Sebep Olabilir
Uyku apnesine bir çok durum sebep olabilmektedir. Bunlardan biri burunda oluşan bir deviasyon olabilir ki sık görülen bir durumdur. Aynı zamanda bademcikleri çok büyük olan kişilerde de uyku apnesi görülebilir.
Burun etinde oluşan aşırı büyüme durumu ve geniz eti veya tümör, kist gibi durumlar da uyku apnesi nedenleri arasındadır. Hastanın dili büyükse ya da dil kökü büyük ve geniş ise, damak sarkıklığı varsa ya da küçük dilinin çok uzun olması söz konusuysa bunlar da uyku apnesine sebep olmaktadır.